Tilt Music

Coverband | Begeleidingsband | Kermis | Bruiloft | Bedrijfsfeest

Ze begonnen als kwartet maar gaan alweer jarenlang met zijn vijven door het leven. De mannen van Tilt zijn met hun coverrepertoire graag geziene gasten in feesttenten en discotheken maar ook op bruiloften en partijen. Tilt ontstond einde jaren zeventig als een schoolbandje, dat veel pop/rockcovers speelde. Zanger Frenk de Wert is het enige overgebleven bandlid van het eerste uur. Samen met zijn muzikale makkers werd in 2005 het 25-jarig jubileum van de band gevierd. De bijbehorende DVD van het concert in de Kersouwe werd tevens in dat jaar gepresenteerd.

Een optreden van Tilt is met recht muziek in bedrijf. Er komt heel wat Bernhezer bedrijvigheid bij kijken. Zo is er natuurlijk de band, in de praktijk en klein bedrijfje met alles er op en er aan. Muziek in bedrijf onder de bezielende leiding van Frenk de Wert uit Dinther. Voor velen de verpersoonlijking van Tilt. Door de jaren heen is hij steeds de constante factor geweest. Anno 2004 deelt hij het podium met toetsenist Hanz Beekman (die na een paar maanden toetrad), bassist Peter Vennings (ruim 16 jaar lid), drummer Conny Bens (11 jaar actief) en gitarist Michiel van den Boer, met zijn twee jaar Tilt de benjamin van het gezelschap. Michiel verving ruim twee jaar geleden gitarist Peer die na ruim 20 jaar onafgebroken op het podium te hebben gestaan, wegens gezondheidsredenen de groep moest verlaten. Samen vormen ze een flexibel professionele band.

Het idee Uitgangspunt bij elk Tilt-optreden is dat de tent op z’n kop moet. “Wij zijn een allround band en passen ons dus aan, aan de locatie waar we spelen”, vertelt Hanz. Rare verkleedpartijen en andere fratsen zijn aan Tilt al die jaren niet besteed geweest. Conny “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”. Hanz valt hem bij “wij zijn hetzelfde als het publiek”. Doordat de groep altijd heeft vastgehouden aan dit uitgangspunt heeft zij, na al die jaren, nog steeds een druk bezette agenda. Al jarenlang speelt de groep meer dan 100 optredens per jaar. Data welke worden ingevuld met optredens in discotheken, feesttenten, bruiloften, bedrijfsfeesten en partijen.
“We kennen in Nederland eigenlijk nu al ieder tankstation, ieder dorpje hoe klein ook. Eigenlijk zijn wij er overal geweest om onze kunsten te vertonen”, vertelt Frenk de Wert.

Doordat de groep kan putten uit een enorm breed repertoire, is de groep geschikt voor iedere festiviteit. “Of het nu een miniconcert met George Baker is, welke wij live doen, of een optreden voor Heineken of een mega grote feesttent van Hollandse hits voorzien, het maakt ons niet uit”, aldus Conny. Succes Het succes van de groep laat zich verklaren in het feit dat de groep altijd met twee benen gewoon op de grond is blijven staan. Ondanks dat zij bijna alle grote Nederlandse sterren al hebben geleid, van Lee Towers tot Marco Borsato tot Arne Jansen heeft de groep altijd gekozen om het coverrepertoire te blijven spelen. In loop der jaren zijn er wel een aantal CD albums uitgekomen, maar ook daarop staan gewoon de covernummers die de band altijd speelt. Een ander aspect van het succes is het feit dat de groep beschikt over een fantastische lichtshow. “Onze lichtshow ondersteunt een optreden mag niet overheersen. Die balans is best wel moeilijk om te vinden maar wij denken dat wij de juiste formule hebben gevonden” zegt Frenk.