Erik Adams

Toetsenist | Zanger

Erik Adams is afkomstig uit het dorp Druten waar de muziek hem met de paplepel is ingegeven, ,hij zat al bij de drumband toen hij 8 jaar oud was en vlak daarna is hij verder gegaan op trompet, waar hij diverse diploma’s behaalde bij de KNF. (Landelijke federatie voor blaasorkesten) A ,B, en C diploma voor theorie en praktijk. Daarnaast heeft hij een muziekvakopleiding genoten in Utrecht, gericht op muziektheorie, accoordenleer, muziekleer, en 7 jaar intensive pianolessen.

Op zijn 16de is ‘Erik’ begonnen met pianolessen,en is hij actief gaan zingen bij een koor in zijn woonplaats. Daar is zijn stem ontwikkeld met vele zanglessen en uitvoeringen Diverse gastoptredens bij regionale koren, voorrondes in 1992 bij de soundmixshow van Henny Huisman, en een 1ste prijs bij de regionale karaoke-wedstrijd in zijn woonplaats en daarna de landelijke karaoke wedstrijd in Aalten, waar hij diverse songs voor zijn rekening nam.

In 1991 is ‘Erik’ als toetsenist gestart bij smartlappenband “Het Gebroken Hartje”,waar hij door heel Nederland op diverse feesten en partijen heeft gespeeld.

Kort daarna heeft hij besloten om in zijn eentje verder te gaan als solo-artiest.

‘Erik’ heeft eind 2003 zijn eigen ‘One man band’ gestart,met eigen licht en geluid. Het bevalt hem erg goed, “Mensen ‘muzikaal ontspannen, en zien dat ze het naar hun zin hebben” is geweldig.

Demo Erik Adams